top of page
  • Foto van schrijverJanine Veerman I Praktijk ViaMea

'Put yourself at the top of your to-do list'Misschien herken je dit wel.


Lijstjes...ik heb er een boel:

- boodschappenlijstje

- regelen voor thuis

- klussen in huis

- afspraken

- studiedingen

- praktijk aanschaffen

- praktijk regelen

- dingen voor de kids

- overig


En nee, mezelf of dingen puur voor mij stonden daar eigenlijk nooit op. Alleen de dingen die echt belangrijk zijn of echt moeten.... juist... Dat was een eyeopener: die realisatie dat ik mezelf dus blijkbaar niet zo belangrijk vond of dat dingen voor mezelf niet echt moeten...


Dus heb ik nu sinds een tijdje 1 belangrijk punt toegevoegd aan mijn to-do lijstjes:

- MEZELF (ja, in hoofdletters)


Dat punt verwijst dan naar een nieuw lijstje dat nu in mijn telefoon heb staan (ja, ik ben dol op lijstjes). Op dat lijstje zet ik op wat ik nodig heb, wat belangrijk is om voor mij te regelen en te doen. In drukke tijden schiet het er echt nog wel eens bij in, maar het helpt me om mezelf niet te vergeten en ook bewust stil te staan bij mezelf.


Nu ben ik benieuwd: 'hoe zorg jij ervoor dat je bovenaan je eigen to-do lijstje staat?'

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page