top of page
Praktijk ViaMea, Janine Veerman, therapie en coaching Hoorn, vergoeding mogelijk

Werkwijze

"Therapy is too good to be limited to the sick"

Het leven is een doorlopend proces waarin je allerlei obstakels tegenkomt. Je groeit en ontwikkelt, waardoor je steeds beter leert omgaan met dat wat er op je pad komt. Maar soms kan het zo zijn dat je er even niet uitkomt. Doordat er iets heftigs is gebeurt of gaande is of omdat je nog onverwerkte zaken met je meedraagt. Wat de reden ook is, je loopt vast in je proces. Met behulp van (kortdurende) therapie en coaching verkrijg je inzichten en vaardigheden waarmee je daarna weer zelf door kunt. Het is daarmee een misvatting dat therapie alleen voor zieke mensen zou zijn, iedereen kan af en toe vastlopen. Gun jezelf dan de hulp die jou weer op weg kan helpen. 

Aanmelding

Je kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via het contactformulier op de site, mij te mailen, appen of te bellen. Je beschrijft daarin kort je hulpvraag. Ik zal dan contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Het kan zijn dat je bent doorverwezen door bijvoorbeeld de huisarts. Al is een verwijsbrief niet perse nodig.  Informatie over de tarieven en vergoedingen lees je hier.

Intake

Wanneer ik inschat dat ik je kan helpen, plannen we de eerste sessie in. Deze duurt 1 uur en zal de intake zijn.

 

Tijdens de intake neem ik je persoonlijke gegevens door en gaan we dieper in op jouw verhaal en hulpvraag. Wanneer ik mogelijkheden zie om je te helpen en jij er een goed gevoel bij hebt kunnen we de volgende sessie plannen.

Behandeling

In de vervolgsessies gaan we aan de slag met je hulpvraag. Gemiddeld zijn er 5 tot 10 sessies nodig, maar dit is afhankelijk van je hulpvraag en het proces dat je doorloopt.

Meestal raad ik aan 1x per 2 weken een sessie te hebben, zo heb je tijd om aan de slag te gaan met wat we in de sessie gedaan hebben en blijft het proces wel actief. 

We ronden het traject af wanneer jij het gevoel hebt er weer zelf mee verder te kunnen.

Verdere informatie

Annulering

Een afspraak kan tot 24 uur van te voren kosteloos worden afgezegd of verzet. Wanneer er later wordt afgezegd, kunnen er kosten in rekening worden gebracht in verband met de gereserveerde tijd (dit zal altijd worden overlegd). 

Behandelovereenkomst

Tijdens de intake vullen we de behandelovereenkomst in, ook neem ik kort de algemene voorwaarden kort met je door. Door deze te ondertekenen ga je hiermee akkoord. De uitgebreide beschrijving van de algemene voorwaarden zijn ook te lezen op deze website. 

Betaling

Na iedere sessie wordt direct afgerekend. Bij voorkeur met de pin (of mobiele pinpas). Houd er bij contante betaling rekening mee dat er gepast betaald dient te worden.

Klachten

Wanneer je het niet eens bent met de behandeling, nodig ik je allereest uit dit met mij te bespreken, zodat we dit gezamenlijk op kunnen lossen. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kan je terecht bij de klachten- en geschillencommissie waarbij ik ben aangesloten via mijn beroepsvereniging. Ik ben als zorgverlener aangesloten bij de VBAG en bij RBCZ

bottom of page