top of page
  • Foto van schrijverJanine Veerman I Praktijk ViaMea

'Pragnancy is the happiest reason ever for feeling like crap'Zwangerschapsquotes zijn vaak heel mooi...of heel pijnlijk...


En nee, ik ben niet zwanger! Dat is niet waarom ik deze heb gekozen voor deze week. Ik ben mijn netwerk aan het opbouwen en richt me daarin ook op verloskundigenpraktijken en kraamzorginstanties. Want ondanks dat zwangerschap en het op de wereld zetten van een kindje iets heel moois is, zitten er aan dit thema ook donkere kanten.


Voor, tijdens of na een zwangerschap kunnen er veel dingen spelen die mentaal, lichamelijk, emotioneel en spiritueel zwaar kunnen zijn. Een kinderwens, zwangerschap, bevalling en ouderschap is iets dat emotioneel altijd heel dichtbij je staat en wanneer er dan dingen spelen die niet binnen die 'roze wolk' passen, dan kan dat heel pijnlijk zijn.


Denk aan:

- problemen met zwanger worden

- miskraam

- ongewenst kinderloos

- heftige (of traumatische) bevalling

- complicaties bij de bevalling en/of in de kraamtijd

- gezondheidsproblemen met kindje (en/of ouders)

- spanningen, stress en angsten

- postnatale depressie

- hechtingsproblematiek

- verlies en verdriet


Deze dingen liggen vaak niet zomaar aan de oppervlakte en zijn niet altijd zichtbaar, maar spelen wel degelijk! En als je zoiets te verwerken hebt, is het zoeken naar hulp vaak een moeilijke opgave. Dus wil ik mezelf daarin ook zichtbaar maken (hier, maar ook bij verloskundigenpraktijken, kraamzorginstanties, huisartsen, enz.).


Deel (mijn gegevens) daarom gerust!

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page