top of page
  • Foto van schrijverJanine Veerman I Praktijk ViaMea

'Geniet...maar denk met mate!'Het gaat erom waar je met je aandacht bent.


Wil je innerlijke rust en stilte ervaren, ga dan met je aandacht naar een innerlijke plek waar je dit kunt vinden. En nee, dat is niet in je hoofd. In je hoofd is namelijk de plek waar je nadenkt, overdenkt, analyseert, piekert, oordeelt, twijfelt, reflecteert, verbindingen legt, enz. Alles behalve stil en rustig dus.


Het lastige is dat wij (onbewust) veel met ons aandacht naar ons hoofd gaan. Het feit dat je nu iets van een beeldscherm afleest is ook iets waarbij je aandacht naar je hoofd getrokken wordt. En zo zijn er veel dingen in onze maatschappij nu die ons benaderen via ons hoofd. Daardoor is met je aandacht in je hoofd leven bijna een gewoonte geworden. Maar kan er dus voor zorgen dat innerlijke rust en stilte moeilijker wordt ervaren.


Gelukkig kan je dit wel trainen. In eerdere posts heb ik dit wel vaker genoemd en zal ik ook blijven aankaarten, aangezien het echt werkt! Maar alleen als je hier bewust mee bezig bent en blijft.


Ik heb dit voor mezelf ook echt wel moeten leren. Ik was me continu bewust van alles wat ik dacht, ik dacht ook altijd graag en veel na over dingen. Nog steeds wel hoor, maar dit doe ik nu wel bewust met mate. En nu ik daar wat meer gevorderd in raak (die aandacht even niet mijn hoofd en bij mijn denkproces de hele tijd), merk ik dat nu ook mijn hoofd stiller en rustiger is. Ik kan soms zitten en luisteren in mijn hoofd en dan is er gewoon even niets! (heerlijk!)

0 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page