top of page
  • Foto van schrijverJanine Veerman I Praktijk ViaMea

'De enige goede reden om over je leven te zeggen dat het 'mheh' is, is als je een geit bent!' - Jelle HermusHier moest ik zo hard om lachen!!


En nu ook wanneer iemand 'mheh' antwoordt op de vraag 'hoe gaat het?' (hihi geit!).


Deze komt uit het boek Steeds Leuker van Jelle Hermus. Een grappig geschreven boek wat daarom ook heel makkelijk wegleest. Praktische en makkelijk te realiseren tips over het steeds leuker maken van je leven. Voor mij waren het simpele eye-openers! En ja, simpel is vaak het meest effectief (we maken het onszelf al ingewikkeld genoeg!). Zijn slogan bij dit boek is dan ook: Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven!


Ok, één voorbeeldje dan (ik ga hier natuurlijk niet het hele boek samenvatten).


Het nut van opruimen.

Hij beschrijft er heel veel, maar een mooie (en heel herkenbare) vond ik de ruimte die troep inneemt in je hoofd. Stel je voor er ligt ergens iets wat daar niet echt hoort. Het ligt niet perse in de weg en daardoor blijft het daar maar slingeren. Je ziet het wel dagelijks (misschien wel vaker dan 1 keer) en bedenkt dan steeds heel even 'o ja, dat moet ik nog opruimen' of 'dat hoort daar niet' of iets dergelijks. Dat lijkt iets heel kleins, maar het neemt wel plek in en het kost je dus ook energie. Wanneer je ervoor zorgt dat je dat soort kleine dingen meteen uit de weg ruimt, scheelt dat je dus bij elkaar toch weer energie en ruimte in je hoofd. (heerlijk praktisch en prima uitvoerbaar!).


Aanrader dus!!

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page