top of page
  • Foto van schrijverJanine Veerman I Praktijk ViaMea

'De beste tijd om te ontspannen, is wanneer je er geen tijd voor hebt'Hoe kan je toch de ontspanning vasthouden, ook buiten de vakantieperiodes om?!


De vakantie begint op zijn einde te lopen en gaat weer over in 'drukdrukdruk'. Laten we deze keer dan eens kijken naar je mindset wat betreft ontspanning. De manier waarop je over iets denk heeft namelijk een gigantisch veel invloed. Dus ook wat betreft ontspannen (en spanning en stress).


1. Bewust worden van je huidige mindset

Ga dat eens na voor jezelf. Is dat puur het op vakantie zijn? Nee waarschijnlijk niet. Misschien meer het niets moeten, even geen to-do lijstje, even wat minder verantwoordelijkheden, even wat minder mensen of situaties die een appèl op je doen. Wanneer je erachter komt voor jezelf wat voor jouw ontspanning betekent, kan je daar je mindset ook in aanpassen of juist inzetten.


2. Het bewust vormen van een mindset

Je mindset is erg bepalend in hoe je dingen ervaart en hoe je je leven vormgeeft. Dat kan ingewikkeld zijn, zeker omdat een groot deel van je mindset vaak onbewust is. Daardoor heb je zelf niet altijd door wat voor invloed je zelf hebt op je eigen leven. Wanneer je hier bewust mee bezig gaat, kan je je eigen mindset dus sturen en vormen en daarmee dus juist zo inzetten dat jouw leven er beter op wordt.

Ga de volgende punten eens langs om voor jezelf een bewuste mindset te gaan vormen rondom het thema ontspanning.

- ontspannen hoeft niet de hele dag te duren

- ontspannen is niet plek gebonden

- ontspannen is eventjes kunnen loslaten (daarna pak je het weer op)

- ontspannen is alles ietsje langzamer doen

- ontspannen is ontladen (spanning eruit laten) en opladen (energie opbouwen)

- ontspannen kan samen, alleen, actief en/of passief


3. Het bewust inzetten van je mindset

Vind voor jezelf een manier die werkt. Zoek de momentjes dat het even kan (zelfs al is het maar voor een minuutje). Wanneer je toelaat dat het allemaal iets langzamer mag (al is het maar een fractie), dan is het echt te vinden!


Succes!!

0 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page