top of page
  • Foto van schrijverJanine Veerman I Praktijk ViaMea

'A healthy man wants a thousand things, a sick man only wants one' - Confucius
‘Een gezond mens wilt 1000 dingen, een ziek mens wilt er maar één.`


Ja deze kwam wel even binnen en klopt helemaal. Als ik me gezond en blij voel wil ik van alles, heb ik 1000en plannen en ideeën en kan ik veel ondernemen (en ja, soms teveel). Maar wanneer je je niet goed voelt (of gewoon vet ziek bent), dan wil je op dat moment maar één ding: beter worden! Je gezondheid weer terug.


Deze uitspraak van Confusius laat hierin dan zo mooi het belang van gezondheid zien, dat is waar het allemaal begint. En dan niet alleen fysieke gezondheid, maar ook mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel (de zin van je leven kunnen voelen).


Dat is dus precies waarom ik dit werk als therapeut/coach ben gaan doen, om de basis te kunnen versterken. De gezondheid versterken, want als die er zo optimaal als mogelijk is, dan pas heb je ruimte voor de rest!

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page