top of page
  • Foto van schrijverJanine Veerman I Praktijk ViaMea

'Vrijheid is oké zijn met alle delen in jezelf'Alle kanten van jezelf (her)kennen en begrijpen gaat zorgen voor meer innerlijk balans. En daarmee innerlijke rust.


Het kan zijn dat er delen zijn in jezelf die (af en toe) de overhand nemen, wat dan zorgt voor een disbalans. Dit merk je wanneer je voelt dat het niet lukt helemaal jezelf te kunnen zijn. Je reageert, handelt, denkt en voelt dan op een manier die niet helemaal lekker voelt voor jezelf, maar toch doe je het.


Denk aan bijvoorbeeld:

- jezelf wegcijferen voor anderen (ja zeggen, terwijl je nee voelt)

- dingen toch maar niet zeggen of doen

- alle schuld op je nemen

- alles onder controle willen houden

- alles perfect willen doen

- de neiging jezelf vaak te verantwoorden of verdedigen

- alles zelf willen doen/regelen


Dit zijn patronen en strategieën die er zijn met een reden, oorzaak en doel. Je doet dit soort dingen om iets te voorkomen of juist iets te krijgen. Er ligt ook vaak iets achter, een angst bijvoorbeeld.


Wanneer je leert hoe het patroon werkt, waarom de delen doen wat ze doen, dan kan je (vanuit inzicht en begrip) hierin andere keuzes maken. Misschien heb je nog iets te verwerken bijvoorbeeld.


Hiermee werken doe ik op verschillende manieren, zoals hypnotherapie, voice dialogue (delenwerk) en innerlijk kindwerk. Ben je daar nieuwsgierig naar, neem gerust contact op of houdt de events in de gaten.

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page